Dla tych którzy nie obserwują mnie na Instagramie. Przepis poniżej 😉😘😊
Bezglutenowe ciasteczka bananowo-orzechowo-czekoladowe.
Wersja fit 😋😊
Ciasteczka wykonałam w termomixie, ale śmiało można je przyrządzić samemu 😊
Składniki:
1większy dojrzały banan
40 g orzechów
180 g mąki ryżowej ekologicznej
70 g mąki ziemniaczanej
90 g roztopionego oleju kokosowego
90 g cukru trzcinowego lub syropu z agawy
1 łyżka proszku do pieczenia BG
1 czekolada gorzka
1 jajko
Czekoladę i orzechy miażdżymy na małe kawałki. W osobnym naczyniu dusimy banana. Cukier mieszamy z olejem dodajemy mąki i proszek do pieczenia, oraz jajko. Wszystkie składniki mieszamy. Z powstałej masy formujemy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy 20 min w temperaturze 180 stopni.
Jeśli chcecie dodać innej mąki to wystarczy 200g. Czas pieczenia wówczas jest krótszy miedzy 10-12 minut.
Smacznego ❤️
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz